Verklaring opheffing Burenraad

Verklaring opheffing Burenraad

Dordrecht, 5 maart 2024

De Burenraad van DuPont en Chemours in Dordrecht heeft besloten zichzelf op te heffen. De leden hebben onvoldoende vertrouwen in de bedrijven. Verder maken zij uit reacties van de omgeving op dat velen vinden dat de raad zijn oren te veel naar de bedrijven laat hangen. Dat beeld klopt volgens de raad niet. Maar feit is wel dat er geen nieuwe leden meer te vinden zijn.

De Burenraad heeft zeven jaar bestaan. Tot voor kort was er sprake van een goede samenwerking. Maar door een uitzending van Zembla, waarin werd gesteld dat DuPont in het verleden informatie had achtergehouden, kwam het tot een opschorting van de samenwerking. De buren wilden namelijk in het openbaar een antwoord op vele vragen naar aanleiding van de Zembla-uitzending. Daar waren de bedrijven op dat moment niet toe bereid. De buren constateerden uiteindelijk dat hun vertrouwen in de bedrijven onvoldoende is voor een vruchtbare samenwerking. Ook de reacties van de omgeving hebben de Burenraad tot het besluit gebracht ermee te stoppen.

Een laatste advies van de Burenraad aan bedrijven en betrokken overheden is: blijf in contact en in gesprek met de omgeving. Dat zou kunnen in een gezamenlijk platform voor communicatie en dialoog met de omgeving, waar alle belangstellenden welkom zijn.

Download hier het beknopte verslag van ons overleg met de bedrijven op 25 januari 2024.

Vragen?

Kijk eens bij dit overzicht van veel gestelde vragen. Je kunt ons ook zelf een vraag sturen.

Het team van Burenraad Dupont / Chemours