Tijdlijn tot aan de opschorting

Tijdlijn tot aan de opschorting

De Burenraad van Dupont en Chemours heeft de samenwerking met de bedrijven vooralsnog opgeschort, omdat de raad bij de bedrijven onvoldoende vertrouwen voelt om op korte termijn tot een open dialoog te komen.

We zetten de gebeurtenissen van de afgelopen weken op een rijtje.

30 juni 2023
De Burenraad kondigt de openbare overlegvergadering met de bedrijven van 11 juli 2023 aan. Een belangrijk agendapunt zou de uitzending van Zembla ‘de PFAS-doofpot’ en de reactie van Chemours zijn, waar de Burenraad geschokt kennis van had genomen. Dezelfde dag richten wij een schriftelijke reactie aan de directie van Chemours met ons standpunt.

7 juli 2023
Op verzoek van de bedrijven wordt de openbare overlegvergadering van dinsdag 11 juli met een week uitgesteld. De bedrijven willen eerst in gesprek met de Burenraad over de onderlinge verhouding en de rol van de raad als platform van dialoog.

11 juli 2023
We spreken met de bedrijven over de samenwerking. Een verslag van dit overleg is hier te vinden. De bedrijven bleken niet bereid mee te werken aan de geplande openbare overlegvergadering. Dit was onacceptabel voor de Burenraad. De Burenraad voelt bij de bedrijven onvoldoende vertrouwen om op korte termijn tot een open dialoog te komen en besluit de samenwerking vooralsnog op te schorten.

13 juli 2023
In een verklaring delen wij mee dat de samenwerking vooralsnog is opgeschort, waarmee ook de aangekondigde openbare overlegvergadering komt te vervallen die naar 18 juli 2023 verschoven was. Download hier onze verklaring.

Vragen?

Kijk eens bij dit overzicht van veel gestelde vragen. Je kunt ons ook zelf een vraag sturen.

Het team van Burenraad Dupont / Chemours