Burenraad is volop aan het vernieuwen

Burenraad DuPont/Chemours is volop aan het vernieuwen

Het team van Burenraad Dupont / Chemours

Maar liefst twee nieuwe gezichten waren bij de overlegvergadering van de Burenraad van DuPont en Chemours eind mei. An Lemaire is sinds 1 mei de nieuwe Plant Manager van Chemours Works en Director van Chemours Netherlands BV. Peter de Lange, gepensioneerd scheikundige en milieukundige (en nog veel meer), is nieuw bij de Burenraad. Onderwerpen die aan de orde kwamen waren onder andere het vergunningentraject en de reductie van GenX door Chemours.

Het was een anderhalve meter vergadering, maar goed om elkaar weer live te zien en te spreken. Gespreksonderwerpen waren er genoeg. Positieve berichten zoals het proces rondom de afzonderlijke vergunningen waarvan het einde in zicht komt. Zonder bezwaar of beroep kunnen de nieuwe vergunningen voor Dow, DuPont en Chemours eind september 2021 worden afgegeven. Ook goed nieuws is de voortgang van de reductie van GenX-lozingen van Chemours. Het doel om in 2021 99% minder GenX uit te stoten is behaald. Duurzaamheid is een belangrijk issue bij beide bedrijven. Zo is DuPont onlangs gestart met het gebruik van biomethanol, een duurzamere variant van de gewone methanol.

Blijven communiceren

Minder goed nieuws is de dagvaarding van de bedrijven door de gemeenten Dordrecht, Sliedrecht, Papendrecht en Molenlanden. Een lastige situatie voor DuPont en Chemours, maar het kan wellicht ook verhelderend zijn als de rechter zich hierover uitspreekt. Chemours heeft het voortouw in deze zaak. Intussen blijven de bedrijven wel gewoon in gesprek met de bestuurders van de gemeenten. Blijven communiceren is sowieso een goed idee, benadrukt de Burenraad. De bedrijven doen dit op verschillende manieren: door het informeren van buurtbewoners en stakeholders, nieuwsbrieven, in de media, via de websites, sponsoring en maatschappelijk betrokken ondernemen.

Nieuwe website

Ook de Burenraad zelf blijft communiceren. Om nog beter in contact te komen met de buren en meer mensen te bereiken, vernieuwt de Burenraad zijn website en start binnenkort met een vlogserie. Met de vlogs wil de Burenraad op een toegankelijke manier antwoord geven op vragen die leven bij bewoners en een toelichting geven op de rol van de Burenraadsleden.

Meedoen met de Burenraad?

Versterking van de Burenraad is van harte welkom. Wil je hier meer over weten, stuur dan een mail naar contact@burenraad.nl en de voorzitter neemt contact met je op. 

Reageer op dit artikel. Alleen reacties voorzien van een volledige naam worden geplaatst. We doen dat omdat we een debat willen met mensen die staan voor wat ze zeggen, en daar dus ook hun naam bij zetten.
0 reactie

Plaats je reactie …

Vragen?

Ben je benieuwd naar de nut en noodzaak en nog veel meer over de Burenraad? Kijk eens bij dit overzicht van veel gestelde vragen.

Het team van Burenraad Dupont / Chemours